Miten LinkedInin suomalaiset vaikuttajat tekevät brändiyhteistyötä Kanadan kanssa

Jos oot suomalainen LinkedIn-vaikuttaja tai markkinoija, joka miettii miten lähteä yhteistyöhön Kanadan brändien kanssa, tää artikkeli on just sulle. Ei mitään turhaa höpinää, vaan suoraan asiaan – miten lokalisoida, mitä huomioida ja miten saada homma rullaamaan Suomen ja Kanadan välillä LinkedInissä.

📢 Miksi LinkedIn vaikuttajayhteistyö Kanadan kanssa kannattaa juuri nyt

Vuonna 2025 toukokuussa näkyy selkeä trendi: suomalaiset LinkedIn-vaikuttajat ovat löytäneet yhteistyömahdollisuuksia Kanadasta entistä enemmän. Kanada on iso markkina, jossa arvostetaan asiantuntijuutta ja aidon verkostoitumisen voimaa – eli LinkedIn on siellä täysillä myös käytössä. Suomessa taas meillä on vahva bisneskulttuuri ja luotettavat maksutavat kuten verkkopankkimaksut (Siirto, MobilePay) ja tilisiirrot euroissa (EUR). Tämä helpottaa kaupankäyntiä ja yhteistyötä.

Suomalaiset vaikuttajat, kuten esimerkiksi LinkedInissä tunnettu HR-asiantuntija Laura Virtanen tai digimarkkinoinnin guruksi noussut Antti Korhonen, ovat jo onnistuneesti tehneet yhteistyötä kanadalaisten teknologiayritysten ja konsulttitalojen kanssa. Näissä yhteistyöissä on painotettu paikallista viestintää, selkeää sopimuskieltä ja molemminpuolista arvoa.

💡 Näin suomalainen LinkedIn-vaikuttaja lähestyy kanadalaista brändiä

  1. Lokalisoitu profiili ja sisältö
    Kanada on monikulttuurinen maa ja englanti on business-kieli, mutta paikalliseen tyyliin kannattaa panostaa. Profiilin ja postauksien pitää olla selkeitä, asiantuntevia ja helposti lähestyttäviä. Esimerkiksi terminologia kannattaa olla kanadalaista, ei pelkkää amerikkalaista englantia.

  2. Oikea aikavyöhyke ja viestintä
    Kanada on ison aikavyöhykkeen päässä Suomesta, joten ajastukset ja yhteydenpito pitää suunnitella: aamulla Suomessa on vielä yö Kanadassa. LinkedIn-viestit kannattaa ajoittaa niin, että kanadalaiset saavat ne työaikaan.

  3. Sopimukset ja maksutavat
    Kanadan brändit suosivat usein PayPalia, mutta myös suorat pankkisiirrot onnistuvat. Kannattaa neuvotella selkeästi maksuehdoista ja huomioida Suomen ALV-säännökset, jos homma menee pidemmälle.

  4. Sisältöyhteistyön mallit
    Kanadalaiset brändit arvostavat case study -tyyppisiä postauksia ja asiantuntijavideoita. Suomessa taas toimivat hyvin myös blogipostaukset LinkedInin artikkeleina ja webinaarit.

📊 Case esimerkki suomalais-kanadalaisesta yhteistyöstä

Otetaan vaikka suomalainen IT-vaikuttaja Mikko Laine, joka teki LinkedInissä yhteistyötä kanadalaisen kyberturvayrityksen kanssa. Mikko räätälöi sisältönsä kanadalaiselle yleisölle, käytti paikallisia hashtageja (#CyberSecurityCanada) ja loi muutaman webinaarin, joissa hän esitteli heidän ratkaisuitaan suomalaisesta näkökulmasta. Brändi maksoi euroissa ja hoiti maksun PayPalilla, mikä sujui kitkattomasti.

Tämä yhteistyö toi Mikolle lisää näkyvyyttä Kanadassa ja yritykselle uskottavuutta Suomessa. Win-win.

❗ Tärkeitä huomioita Suomen ja Kanadan lakien ja kulttuurin erosta

Suomessa arvostetaan rehellisyyttä ja suoraa puhetta, mutta Kanadassa taas korostetaan kohteliaisuutta ja verkostoitumisen tärkeyttä. Sopimuksissa pitää olla selkeät ehdot – kanadalaiset käyttävät usein englannin lisäksi myös ranskaa, erityisesti Québecissä. Vaikuttajien pitää myös huomioida tietosuoja-asetukset (GDPR Suomessa ja PIPEDA Kanadassa).

🧐 People Also Ask

Miten suomalainen LinkedIn-vaikuttaja löytää kanadalaisia brändejä?

Suosittu tapa on hyödyntää LinkedInin hakutoimintoja, liittyä kanadalaisiin ammatillisiin ryhmiin ja osallistua keskusteluihin. Myös BaoLiba-alusta tarjoaa paikallisia kontakteja.

Mitkä maksutavat toimivat parhaiten brändiyhteistyössä Kanadan kanssa?

PayPal, suorat tilisiirrot ja kansainväliset maksupalvelut kuten Wise ovat yleisiä. Suomessa käytetään yleisesti euroja.

Kuinka monta postausta viikossa kannattaa tehdä LinkedInissä yhteistyön tukemiseksi?

Yleinen suositus on 2–3 laadukasta postausta viikossa, joissa korostetaan yhteistyön arvoa ja case-esimerkkejä.

📢 Yhteenveto ja seuraavat askeleet

Jos haluat suomalaisena LinkedIn-vaikuttajana tai markkinoijana tehdä brändiyhteistyötä Kanadan kanssa, panosta paikalliseen viestintään, oikeisiin maksutapoihin ja kulttuurien väliseen ymmärrykseen. Käytä hyödyksi 2025 toukokuun trendejä ja esimerkkejä, kuten Mikon ja Lauran caseja.

BaoLiba tulee jatkossakin päivittämään Finlandin LinkedIn-vaikuttajamarkkinoinnin kuulumisia ja trendejä – pysy mukana ja ota meihin yhteyttä, jos haluat skaalata kansainvälisesti!

Scroll to Top